weet jij het?

Een raar bericht van Mobile Vikings (wat bedoelen ze echt?)

Hey, wij zijn opgekocht door Proximus maar er verandert HELEMAAL NIKS voor jou maar toch wil ik even kwijt dat we overgekocht zijn.

Oh nee shit we moeten ze wel een reden geven ehhh….. Fuck!!! Oh ja!!! “Jij gaat profiteren van de innovaties van Proximus”…

Really?ūüßź

Als kleine, innovatieve bedrijven worden opgekocht door ubergrote bedrijven…

Is dan niet gewoon 9 van de 10 keer de motivatie:

“Luister gappies. Ik run nu al X jaar dit bedrijf, we doen fucking goed werk, en nu kan ik echt een MEGA klapper maken als ik dit verkoop aan Proximus.

Dat voelt voor mij lekker.

Ten slotte heb ik dit beestje gemaakt en helpen groeien.

Ik wil me weer richten op andere dingen en zo is de financi√ęle toekomst van mijn familie en die van alle co founders ook helemaal geregeld.”

— Wat super menselijk is en ik helemaal zou toejuichen —-

In plaats van: “Ik heb dit verkocht aan Proximus want…… Zo kunnen jullie in de toekomst blijven profiteren van de innovaties van Proximus.”
ūü§Ē

— Wat gewoon super veilig klinkt en totaal niet oprecht —-

MAAR! Dit is een oprechte vraag: Wat speelt er nu precies bij zulke overnames?

Misschien kan iemand hier licht op werpen? Het kan namelijk makkelijk dat ik iets mis.

Maar met de info die ik heb (en das nie veel) lijken dit soort PR berichten zoals in deze van Mobile Vikings heel erg fake en onzinnig ook (als er toch niks verandert, maak er dan niet zo’n big deal van?)

Ik heb altijd het idee dat het de enthousiasme is van de C-suite/founder die superblij is met z’n Exit van z’n bedrijf maar dan strugglet om die boodschap relevant te maken voor z’n klanten terwijl hij eigenlijk gewoon zoekt naar erkenning en applaus voor z’n harde werk – wat best mag – maar dit soort berichten brengen hem dat niet denk ik – but again I might be wrong – Aan alle rijke tata’s die hier meer van weten: please share your thoughts!

P.S. Hier is de hele email:

Hallo Hans,

De kogel is door de kerk: de Belgische mededingingsautoriteit heeft groen licht gegeven voor het afronden van de overname van Mobile Vikings nv door Proximus nv. Dat is heel goed nieuws, maar het roept ongetwijfeld meteen enkele vragen bij je op. Bijvoorbeeld:

  • Of je een¬†nieuwe simkaart¬†nodig zal hebben? Nope, niet nodig.
  • Of de¬†prijzen¬†zullen stijgen? Hell no.
  • Of je dezelfde¬†dekking¬†zal hebben met je telefoon? Voorlopig wel! Je blijft op het Orange-netwerk. Zodra we zicht hebben op de overstap naar het Proximus-netwerk, laten we je dat uiteraard weten. Belangrijk: van die overzetting zal je niks merken.
  • Of de¬†Mobile¬†Vikings-aanpak¬†dezelfde blijft? Natuurlijk. We hebben dan wel een nieuwe thuishaven, ons doel blijft absoluut hetzelfde: samen met Proximus onze¬†Vikings¬†de beste prijs en de beste service blijven bieden.

Wij kijken er alvast erg naar uit. Dit volgende hoofdstuk is voor¬†Mobile¬†Vikings¬†een grote en cruciale stap, die ons in staat stelt om op ons elan te blijven verder gaan, toegang te krijgen tot de nieuwste technologie√ęn, en nieuwe producten en diensten te cre√ęren voor onze¬†Vikings. We krijgen dus een nieuwe thuishaven en gaan onder een nieuwe vlag varen. Maar vooral met een beter uitgeruste drakkar!

Heb je op dit moment nog vragen, dan vind je hier al heel wat antwoorden. 

Viking-groeten,
Bart De Groote
CEO Mobile Vikings

P.P.S. Hans hier: Ik heb die link gecheckt maar gaf me geen extra antwoorden op mijn vraag. Opnieuw: Wie meer weet, let me know in de comments. Sta open voor nieuwe informatie. Maar laten we eerlijk zijn… Het liefst heb ik natuurlijk gewoon gelijkūüėÜ

Hans Kolbeek

Hi. Mijn naam is Hans Kolbeek. Ik geloof dat marketing pas werkt als het écht verbinding maakt met mensen. Door eeuwenoude principes als storytelling en de laatste inzichten uit de neuropsychologie met elkaar te combineren maak ik marketing campagnes die mensen raken, een merk bouwen en meer verkopen. Ook ben ik low-key bezig om mijn methode aan te leren aan mensen die zelf advertentie campagnes runnen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
0 Shares
Share
Share
Tweet